sigiriya-sri-lanka.jpg
SÖK

Turistaktiviteter
Adams-Peak

Dykning

Elefantdagis

Festivaler

Fiske

Golf

Grottor

Hiking

Kitesurfing

Lagunsafari

Rafting

Regnskogsexpedition

Safari

Sigiriya

Stränder

Surfing

Tempel

Teplantage

Val-delfin

Vattenskidor

Vattenskoter

Vindsurfing

Wakeboard

Worlds-End

Ädelstensgruvor


Tid & Väder

 Tid Sri Lanka:  
 Stad:
 Soluppgång:
 Solnedgång:
 Väder:
 Temperatur: °C
   

Facebook
   Sri-Lanka.se
   
>> turistaktiviteter >> sigiriya

SigiriyaLions RockSigiriya (Lions Rock) är ruinerna av ett gammalt palats uppe på en hög klippa. Klippan omges av antika landskaps-arkitekturer, The Water Gardens, The Boulder Gardens och The Terraced Gardens. Sigiriya är ett av Sri Lankas sju världsarvsplatser och är ett populärt turistmål. The Mirror Wall som återfinns på en sida av berget är en bergsvägg så finpolerad att det går att spegla sig i den. Ett stort område av berget är täckt av gamla Fresco-målningar.

HistoriaSjälva Sigiriya-klippan är en härdad magmaplugg från en gammal vulkan. Under Kung Kaspayas härskande från år 477 till år 495 e kr förvandlades Sigiriya-klippan till en komplex stad och fort samt utnämdes till huvudstad på Sri Lanka. De flesta konstruktioner på och runt om klippan, även försvarsbyggnader och palats dateras kring dessa år.

Kasyapa besegrades år 495 e kr av Moggallana som flyttade huvudstaden till Anuradhapura. Sigiriya gjordes då till ett buddistiskt kloster och förblev ett tillhåll för buddistiska munkar fram till 1300-talet.
Klippan blev därefter en utpost för Kungadömet Kandy fram till att kungadömet föll då klippan övergavs.


Copyright © 2006
- - - - -
webbhotell