fiska-sri-lanka-liten.jpg
SÖK

Turistaktiviteter
Adams-Peak

Dykning

Elefantdagis

Festivaler

Fiske

Golf

Grottor

Hiking

Kitesurfing

Lagunsafari

Rafting

Regnskogsexpedition

Safari

Sigiriya

Stränder

Surfing

Tempel

Teplantage

Val-delfin

Vattenskidor

Vattenskoter

Vindsurfing

Wakeboard

Worlds-End

Ädelstensgruvor


Tid & Väder

 Tid Sri Lanka:  
 Stad:
 Soluppgång:
 Solnedgång:
 Väder:
 Temperatur: °C
   

Facebook
   Sri-Lanka.se
   
>> turistaktiviteter >> fiske

Fiske på Sri LankaHavs- och insjöfiskeDet finns möjlighet till såväl insjöfiske som havsfiske på Sri Lanka. Har man tur man nappar fiskar som barracuda, tonfisk, marlin och GT (Giant Trevally). Man kan även fiska räkor, krabba och hummer.Negombo
Negombo är en gammal fiskestad i vilken öns näst största fiskmarknad finns. Där kan man som turist både träffa traktens fiskare och åka på fisketurer. Fiskar gör man antingen i lagunen eller havet.

Kalpitiya
Halvön Kalpitiya är anmärkningsvärt orörd av turism vilket gör att man i lugn och ro kan åka båt i lagunen eller paddla kanot längs floden. Nattfiske arrangeras i Kalpitiya.

Ambalangoda
I Ambalangoda finns exotisk mangrovenatur, både flod och sjö. I vattnen kring Ambalangoda arrangeras olika sorters fisketurer. Namnet Ambalangoda sägs komma från när fiskemännen på hemvägen såg land och ropade "aan balan goda" vilket betyder "titta, där ser du land".

Hikkaduwa
I Hikkaduwa kan man åka ut med erfarna fiskare och både sportfiska och nattfiska. Sportfisket här är bara möjligt från november till mitten av april på grund av monsunperioden.

Bentota
Djuphavsfiske utmed kusten i Bentota arrangeras av hotellen.

Weligama
Weligama är det enda stället på Sri Lanka där styltfiske utförs. Männen sitter två meter över havet på smala styltor och fiskar efter prickig strömming och små makrillar.

Tangalle
Omgivningen i Tangalle är lugn och ostörd, det rena vattnet erbjuder spektakulärt fiske.

Trincomalee
Staden Trincomalee är livlig och det är oftast mycket folk här. Det finns tre stränder i närheten av staden och vid dessa fina vatten för havsfiske.

Beruwela
Beruwela har en stor fiskehamn och det arrangeras fisketurer av hotellen.

Maduganga
Maduganga är en liten fiskeby mellan Bentota och Hikkaduwa. Här finns mycket mangroveväxter och en stor artrikedom av fiskar.

Bolgoda lake
Sjön är full av olika sorters fiskar och är en utmärkt plats för insjöfiske. De lokala fiskarna använder en primitiv fisketeknik som kallas "Ja-Kotuwa" när de fiskar efter räkor. Fisketurer arrangeras av hotellen.


Copyright © 2006
- - - - -
webbhotell