hiking-sri-lanka-liten.jpg
SÖK

Turistaktiviteter
Adams-Peak

Dykning

Elefantdagis

Festivaler

Fiske

Golf

Grottor

Hiking

Kitesurfing

Lagunsafari

Rafting

Regnskogsexpedition

Safari

Sigiriya

Stränder

Surfing

Tempel

Teplantage

Val-delfin

Vattenskidor

Vattenskoter

Vindsurfing

Wakeboard

Worlds-End

Ädelstensgruvor


Tid & Väder

 Tid Sri Lanka:  
 Stad:
 Soluppgång:
 Solnedgång:
 Väder:
 Temperatur: °C
   

Facebook
   Sri-Lanka.se
   
>> turistaktiviteter >> hiking

Hiking på Sri Lankavandra i Sri Lankas fantastiska naturSri Lanka har storslagen natur och höga berg med utsikter som får en att tappa andan.Adams-Peak
När man ska till Adams Peak är det bäst att börja sin bestigning på natten för att kunna se den magiska soluppgången och hur den mystiska skuggan från berget visas i molnen.

Sinharaja
Regnskogen i Sinharaja har ett stort utbud av vägar för att passa olika intressen och fitnessnivåer.

Knuckles
Området vid bergskedjan Knuckles består av 155 kvadratkilometer hissnande natur. I området finns ett stort antal cykelvägar genom bland annat stora skogar med en sällsynt fauna och flora, förbi vattenfall och teplantage samt i närheten av färggranna Kandyanska trädgårdar.

Belihul Oya
Belihul Oya ligger 160 km från Colombo och är känt för sin äventyrsturism. Området är stort och man kan se bergen i Horton Plains i bakgrunden. På hiking i Belihul Oya har man stor chans att få en sällsynt upplevelse, det finns fler arter/yta än på de flesta ställen i Asien. Bland annat finns 80 fjärilsarter, 40 däggdjursarter och 150 olika växter.

Horton Plains
Nationalparken Horton Plains erbjuder utmärkt hiking i en annorlunda miljö med skogar, grässlätter och höghöjdsterräng. Det dramatiska 880 meter djupet i Worlds-End och det vackra Bakers Falls ligger här.

Bandarawela
Bandarawela och den närliggande Ella är berömda för sina många stigar och den vackra naturen, bland annat ligger Little Adams Peak och Ella Rock här.


Copyright © 2006
- - - - -
webbhotell